+36 30 380 3160 info@kartevomentes.hu
Fertőtlenítés

Hidegködképzéses fertőtlenítés 10 napos hatástartóssággal 

 

Kapcsolatfelvétel
  Folyamat

Fertőtlenítés folyamata

 • Professzionális fertőtlenítőszer és hidegködképző berendezés
 • Szakvégzett személy végzi
 • Hatástartósság: 10 nap
 • Széles hatásspektrum: fungicid, baktericid, virucid
 • 10 perc behatási idő
 • 0 nap élelmezési és munkaegészségügyi várakozási idő
 • Egészségre káros anyagok nem keletkeznek
 • A felületeket nem károsítja

 

Bővebben:

A hidegködös eljárás lényege, hogy a fertőtlenítőszerből egy úgynevezett ködgenerátor segítségével 10-50 mikron méretű cseppeket állítunk elő a fertőtlenítőszer oldatából.

Az 50 mikron alatti fertőtlenítőszer-részecskék tartósan képesek lebegni a légtérben, ezáltal biztosítják, hogy a zárt térben lévő tárgyakat, felületeket egyenletesen, vékony rétegben befedjék.

Az eljárás az ózonos fertőtlenítéssel ellentétben nem oxidálja az elektromos berendezéseket és nem old ki káros gázokat a műanyagokból.

A folyamat két fő lépésből áll:

 1. A diffúzió során a fertőtlenítőszer hatóanyagai köddé alakulnak, a köd szétterjed a zárt térben, és elkezdi kifejteni hatását a helyiségben található felületeken található mikroorganizmusokon.
 2. A behatási idősorán a képződött köd reakcióba lép a felületeken található mikroorganizmusokkal, amelynek hatására a kórokozók elpusztulnak. A fertőtlenítőszer a kezelt felületeken „Nano szivacsot” képez, amelyben elraktározódnak a biocid hatóanyagok, majd a felületből diffundálva 10 napig tartó fertőtlenítő hatást biztosítanak.

Az általunk alkalmazott fertőtlenítőszer és eljárás fő előnyei:

 • A ködképző gép erőteljes légáramlatot biztosít a helyiségben, apró cseppekre porlasztja a fertőtlenítőszert és tartósan lebegő állapotban tartja a képzett cseppeket. Mindez lehetővé teszi, hogy a fertőtlenítőszer-cseppek gyakorlatilag mindenhova eljussanak, és tökéletesen befedjék a felületet.
 • Az előállított permetet a gép egy műanyag fúvókán keresztül egyenletes, vékony rétegben szétoszlatja. Az apró cseppek így a nehezen hozzáférhető résekbe és sarkokba is eljutnak, ami minden hagyományos fertőtlenítő eljárásnál alaposabb és hatékonyabb eredményt biztosít.
 • A ködképzéses fertőtlenítés jóval hatékonyabb és hosszabb távú, mint a permetezőgéppel, ózonnal vagy UV-fénnyel végezhető eljárások.
 • A felületeken képződött „Nano-szivacs” időben kiterjesztett védelmet biztosít (10 nap), így a felületek tartósabban is megvédhetőek a rájuk kerülő kórokozóktól.
 • A kezelést követően a felületeket takarítás alkalmával elegendő nedves törlőronggyal áttörölni. Nem szükséges semmilyen tisztítószer, fertőtlenítőszer alkalmazása.
 • Munkavédelmi szempontból is fontos megjegyezni, hogy a hatóanyagok bomlása során emberi egészségre káros anyagok nem keletkeznek, ezért az élelmezési és munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap.
 • 10 perces behatási idő
 • A különböző felületeket – a klórtartalmú anyagokkal ellentétben – nem roncsolja

 

Káros rovarok

Rovarirtás

Ágyi poloska

Az ágyi poloska kifejlett korában 4-8 mm hosszú kerekded, rozsdabarna színű szárnyatlan rovar. Jellegzetes vérszívó parazita.

Bolha

A bolhák 1-8 mm nagyságú oldalról lapított testű sárgás vagy barnás-vöröses színű vérszívó rovarok.

Csótány

A csótányok erősen lapított testű, ovális körvonalú, általában barnás-feketés színű rovarok. Közegészségügyi szempontból releváns fajok: német csótány, konyhai csótány, amerikai csótány.

Darázs

A darazsak fekete-sárgás rajzolatú, hártyás szárnyú rovarok. Tömeges megjelenésük veszélyes, szúrásuk fájdalmas és súlyos allergiás reakciót válthat ki. Az egyik legszennyezettebb rovar, így élelmiszer higiéniai szempontból jelentősek.

Galambóvantag

Világossárga színű pókidomúak. Általában galambok külső élősködője, azonban alkalmilag ember vérrel is táplálkozik.

Hangya

A hangyák alapvetően hasznos állatok, azonban képesek jelentős gazdasági kárt okozni, és az épületekbe bejutva higiéniai kockázatot is jelenthetnek.

Légy

A legyek jelentősége legfőképp az enterális fertőző betegségek terjesztésében gyökeredzik, de gazdasági károkozásuk sem elhanyagolható. Vannak fajok, amelyek emberi és állati vért is szívnak.

Moly

A különböző készletkártevő molyokkal szembeni védekezés a fejlődésük során okozott gazdasági kártételük miatt fontos. Jelentős mértékben károsítják az élelmiszereket. A ruhamolyok lárvái főként növényi eredetű anyagokon táplálkoznak, vannak amelyek állati eredetű, kreatint tartalmazó anyagokon él. A gyapjúból, selyemből készült ruhaneműk fő károsítói.

Pók

Pók

rágcsálók

Rágcsálóirtás

Patkány

Patkány

Egér

Egér

Email

Kapcsolatfelvétel

10 + 15 =

Telefon & Email

+36 30 380 3160
info@kartevomentes.hu

Cím

8630 Balatonboglár
Alkotás u. 3.